انجمن اسلامی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Rahesabz
سخنان جاویدان 4 I_vote_rcapسخنان جاویدان 4 I_voting_barسخنان جاویدان 4 I_vote_lcap 
Admin
سخنان جاویدان 4 I_vote_rcapسخنان جاویدان 4 I_voting_barسخنان جاویدان 4 I_vote_lcap 
Artmis
Koorosh- Sabzandish
2 Khordad
Masume
Mohajer
Azad
Sahelamvaj
ulduz21

المواضيع الأخيرة
» برادر کوچک پدرم و برادر بزرگ همسالان‌ام
سخنان جاویدان 4 Emptyالأحد مارس 06, 2011 9:44 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» خاطرات پروانه فروهر از روز درگذشت دکتر مصدق در ۱۴ اسفند ۱۳۴۵
سخنان جاویدان 4 Emptyالسبت مارس 05, 2011 4:12 pm من طرف 2 Khordad

»  پيشتازان انديشه دموكراسي(1)
سخنان جاویدان 4 Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:09 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» !هرگز نخواب دکتر
سخنان جاویدان 4 Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:03 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» ...در این کشور همە خواب می بینند
سخنان جاویدان 4 Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 12:35 pm من طرف Mohajer

» از پلکان حرام که نمی‌شود به بام سعادت حلال رسید
سخنان جاویدان 4 Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 6:31 am من طرف Sahelamvaj

» متن کامل شعر "مرغ سحر ناله سر مکن"_همای مستان
سخنان جاویدان 4 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:54 pm من طرف Artmis

» تو و خداوند
سخنان جاویدان 4 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:12 pm من طرف Artmis

» دکتر عبدالعلی گویا
سخنان جاویدان 4 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 11:08 am من طرف 2 Khordad

» آه ای یاران بفریادم رسید
سخنان جاویدان 4 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 9:30 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» چرا جلال طالباني حكم اعدام «صدام» را امضا نكرد؟
سخنان جاویدان 4 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 6:21 pm من طرف Rahesabz

» درس بابا از آقای پور عباس
سخنان جاویدان 4 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 12:49 pm من طرف Sahelamvaj

» ... قصه محلّل و
سخنان جاویدان 4 Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:32 pm من طرف Sahelamvaj

» ...روزهای محرم
سخنان جاویدان 4 Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:24 pm من طرف 2 Khordad

» دنیا به‌خاطر رفتاری که با وزیر خود می‌کنیم، به ما می‌خندد
سخنان جاویدان 4 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 4:51 pm من طرف Admin

» نیمه انسان و نیمه گرگ
سخنان جاویدان 4 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 8:07 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» جنگ اراده ها را ما برده ایم و خواهیم برد
سخنان جاویدان 4 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 7:45 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» تعریف فقر از دکتر علی شریعتی
سخنان جاویدان 4 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 5:32 am من طرف Sahelamvaj

» چه کسی باور می‌کند اینان دوستداران انقلاب هستند؟
سخنان جاویدان 4 Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 4:47 pm من طرف 2 Khordad

» ای خدای کعبه - دکتر علی شریعتی
سخنان جاویدان 4 Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 12:41 pm من طرف Artmis

به اشتراک بگذارید

ورود

كلمه رمز خود را فراموش كرده ايد؟

سخنان جاویدان 4

سخنان جاویدان 4 Empty سخنان جاویدان 4

پست  Artmis الجمعة سبتمبر 17, 2010 5:21 pm

فرمان به مالک اشتر
حضرت علی(ع) هنگام اعزام مالک اشتر به فرمانداری مصر نامه ای به وی نوشت و طی آن فرامینی داد که حاوی جامع ترین دستورات جهانبانی است. توجه به این فرامین خالی از لطف نخواهد بود:

ما در این فرمان بیش از همه چیز پسر حارث را به پرهیزگاری و اطاعت از خداوند متعال وصیت می کنیم و از او انتظار داریم که در انجام اوامر الهی فروگذار نکند.

فرماندار مصر باید هوس و مشتهیات خود را همچون پارسایان پیوسته به زنجیر زهد و عبادت محبوس دارد زیرا عفریت نفس آتشی است خاموش نشدنی و فروزان. اگر دمی انسان را غفلت زده بیند, ناگهان دوزخ آسا شعله ور گردد و خرمن سعادت و حیات او را خاکستر کند.

ای مالک برای روزگار سختی چه ذخیره ای بهتر از نیکوکاری می تواند گذارد؟
آیا کدام پس انداز از عدل و داد برای ملوک و حکمرانان بهادارتر تواند بود؟ پس بر غضب و شهوت خویش مقتدر باش و از آنچه بر تو حلال نیست سخت بپرهیز.

ای مالک مهربان باش و رعیت را با چشمی پرعاطفه و سینه ای لبریز از محبت بنگر.

زنهار نکند ای چوپان که در جامه ی شبانی گرگی خونخوار باشی و در لابلای پنجه های لطیف چنگال های دلخراش و جانفرسا پنهان داری.
الا ای فرمانروا, فرمانبران تو از دو صنف بیرون نیستند: یا مسلمانند که با تو همکیش و هم آیین اند. و یا پیرو مذاهب دیگرند که با تو همنوع و همجنسند.

ای بشر, آنها هم بشرند. همچنان که تو را در زندگی لغزشی در پیش است, آنها نیز بدون لغزش نخواهند بود. پس باید با آن دیده در آنان بنگری که توقع داری خدا در تو بنگرد.

تو ای سلحشور, ای قوی پنجه, با هر که نبرد می کنی با خدای نتوانی جنگید. او توانا و مقتدر است. نه هیچ کس از دست انتقامش تواند گریخت و نه از لطفش بی نیاز تواند بود.

ای مالک از لغزش هر لغزشکار که بخشیدی پشیمان مباش و هر که را به عقوبت کشیدی شادی مکن.

نکند که این ابهت و حشمت تو را فراموشی آورد, یعنی فراموش کنی که تو مالکی و پدرت حارث نام داشته است. او بدرور جهان گفته است و تو نیز امروز و فردا بدرود جهان خواهی گفت و به کاروان مرموز ارواح ملحق خواهی شد.

مالکا, هر قدر که خود را فعال و قادر می بینی بیاد دار که خداوند از تو فعالتر و قادرتر است. هرچه مصر را وسیع و با شکوه می یابی, چشمی به کشور وسیع تر و باشکوه تر ایزد متعال بگشا و در همه حال بیاد خدا باش. یاد خدا خاطر را روشن کند و چراغ خرد را برافروزد و اشتعال هوس و غضب را فرونشاند
سخنان علی لز نهج البلاغه به کوشش جواد فاضل.
Artmis
Artmis
کاربر ویژه
کاربر ویژه

امتیازها : 150
تشکرها : 2

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة