انجمن اسلامی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Rahesabz
سخنان جاویدان 3 I_vote_rcapسخنان جاویدان 3 I_voting_barسخنان جاویدان 3 I_vote_lcap 
Admin
سخنان جاویدان 3 I_vote_rcapسخنان جاویدان 3 I_voting_barسخنان جاویدان 3 I_vote_lcap 
Artmis
Koorosh- Sabzandish
2 Khordad
Masume
Mohajer
Azad
Sahelamvaj
ulduz21

المواضيع الأخيرة
» برادر کوچک پدرم و برادر بزرگ همسالان‌ام
سخنان جاویدان 3 Emptyالأحد مارس 06, 2011 9:44 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» خاطرات پروانه فروهر از روز درگذشت دکتر مصدق در ۱۴ اسفند ۱۳۴۵
سخنان جاویدان 3 Emptyالسبت مارس 05, 2011 4:12 pm من طرف 2 Khordad

»  پيشتازان انديشه دموكراسي(1)
سخنان جاویدان 3 Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:09 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» !هرگز نخواب دکتر
سخنان جاویدان 3 Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:03 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» ...در این کشور همە خواب می بینند
سخنان جاویدان 3 Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 12:35 pm من طرف Mohajer

» از پلکان حرام که نمی‌شود به بام سعادت حلال رسید
سخنان جاویدان 3 Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 6:31 am من طرف Sahelamvaj

» متن کامل شعر "مرغ سحر ناله سر مکن"_همای مستان
سخنان جاویدان 3 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:54 pm من طرف Artmis

» تو و خداوند
سخنان جاویدان 3 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:12 pm من طرف Artmis

» دکتر عبدالعلی گویا
سخنان جاویدان 3 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 11:08 am من طرف 2 Khordad

» آه ای یاران بفریادم رسید
سخنان جاویدان 3 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 9:30 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» چرا جلال طالباني حكم اعدام «صدام» را امضا نكرد؟
سخنان جاویدان 3 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 6:21 pm من طرف Rahesabz

» درس بابا از آقای پور عباس
سخنان جاویدان 3 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 12:49 pm من طرف Sahelamvaj

» ... قصه محلّل و
سخنان جاویدان 3 Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:32 pm من طرف Sahelamvaj

» ...روزهای محرم
سخنان جاویدان 3 Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:24 pm من طرف 2 Khordad

» دنیا به‌خاطر رفتاری که با وزیر خود می‌کنیم، به ما می‌خندد
سخنان جاویدان 3 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 4:51 pm من طرف Admin

» نیمه انسان و نیمه گرگ
سخنان جاویدان 3 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 8:07 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» جنگ اراده ها را ما برده ایم و خواهیم برد
سخنان جاویدان 3 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 7:45 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» تعریف فقر از دکتر علی شریعتی
سخنان جاویدان 3 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 5:32 am من طرف Sahelamvaj

» چه کسی باور می‌کند اینان دوستداران انقلاب هستند؟
سخنان جاویدان 3 Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 4:47 pm من طرف 2 Khordad

» ای خدای کعبه - دکتر علی شریعتی
سخنان جاویدان 3 Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 12:41 pm من طرف Artmis

به اشتراک بگذارید

ورود

كلمه رمز خود را فراموش كرده ايد؟

سخنان جاویدان 3

سخنان جاویدان 3 Empty سخنان جاویدان 3

پست  Artmis الأحد سبتمبر 12, 2010 9:20 am

بدترین مردم در نزد خدا پیشوای ستمکار است.

تذکر: این خطابه ای است که علی(ع) به عثمان, در زمان خلافتش ایراد فرمود. امیدوارم در صورتی که خواننده ی اهل سنت مخاطب این متن است, آن را توهینی به خلیفه سوم نداند. چون هر کسی نیاز به پند و راهنمایی دارد, که امیرالمومنین می فرماید: "هر که را شما در فضیلت و اخلاق به حد نهایی مشاهده می کنید باز هم از کمک اندرزگویان بی نیاز نیست."
من هم این متن را کاملا بی طرفانه و صرفا به خاطر انطباق نسبی آن با اوضاع کنونی حاکمیت, در ایران آوردم.

در آن موقع که از ستم عثمان مسلمانان به جان آمده بودند, گروهی از مردم از امیرالمومنین درخواست کرده بودند که راجع به اوضاع کشور با خلیفه وقت ملاقاتی به عمل آورد. باشد که تخفیفی در باره ی ملت داده شود و از عاقبت وخیمی که دم به دم نزدیک تر می شد جلوگیری گردد.
این خطابه را علی(ع) در حضور عثمان و چند تن از درباریانش ایراد نمود:
من نمی دانم سخنانم را با تو از کجا شروع کنم و چگونه وضع پریشانی ملت را در نظرت جلوه دهم؟!
توضیح واضح, کاری دشوار است, زیرا تو خود از حال فلاکت بار توده به قدر من و شاید بیشتر هم اطلاع داری!
مردم پایتخت از دست ستمت آرام ندارند.
اصحاب پیامبر به فشار تو از مدینه به نقاط دور دست تبعید شده اند و هر روز به یک بهانه بزرگان قوم را به زندان می اندازی و اشخاص بیگناه را به ضرب تازیانه سراپا به خون می کشی. نه بر زنان رحم می کنی و نه کودکان معصوم از قساوت کارگزارانت آسوده خاطرند.
فرماندارانت در مصر و شام در بصره و خراسان دمار از روزگار مسلمانان بر آورده اند و چیزی نمانده که شیرازه ی کشور از هر سو گسیخته شود و جمعیتی که با آن همه خون دل و فداکاری گرد آمده اند به دست تو پریشان و پراکنده گردند.
آخر تو هم مانند دیگران صحبت پیغمبر را ادراک کرده و از فیض حضورش بهره برده ای.
آن دو پیرمرد که در زمان گذشته بر این سرزمین حکومت می کردند بیش از تو با اسلام سابقه نداشتند و رابطه شان با پیامبر محکمتر از تو نبود.
مطلبی پنهان نیست تا آن را برای تو آشکار کنم و مسئله ای پیش نیامده تا در گشایش آن به فکرت کمک دهم.
معالم دین آشکار است و قرآن مجید مانند آفتاب بر آسمان اسلام میدرخشد.
هم بیدرنگ این مشعل عدالت را به دست گیر و پا به پای پیشینیان صالح اسلام قدم بردار و امر خلافت را به آسانی به پایان رسان.
امامت امت مسئولیتی بسیار خطرناک و دقیق است که باید با احتیاط تمام ایفا شود.
کوچکترین آزاری که از دست عمال تو در زوایای کشور بر دیگران وارد آید نخستین گناه آن را بر تو می نویسند زیرا آن عضوهای فاسد در حقیقت دست تواند که به نیروی خلافت در همه جا دراز شده بجای انجام وظیفه آسایش مردم را سلب میکنند.
پیغمبر فرمود: "پادشاه ستمکار را با قیافه ی وحشتناک و منفور به روز رستاخیز در محکمه ی عدل الهی حاضر می کنند و آن مگسانی که به دور شیرینی قدرتش چرج می خورند دیگر در اطرافش دیده نمی شوند و به شدیدترین عذاب گرفتارش می سازند."
هم اکنون روزگار تو ای پیرمرد به سرآمده و از نشاط جوانی و بهار عمر نشانی در تو نمی بینم.
پیکری لاغر و مستمند داری که امروز و فردا تسلیم خاک می شود. با این حال سزاور نیست که مقدرات عالمی را فدای هوس مروان و شهوات بنی امیه سازی و گروهی ناسزاوار را بر ناموس و مال مردم سلطنت دهی.
من از آن روز می ترسم که موی سفیدت به دست انتقام ملت آغشته به خون گردد و در بامداد قیامت با کفنی که از خون تو و خونابه ی دلهای مستمند گلگون است در محیط حساب و محاکمه قدم گذاری.
آیا اندیشه می کنی که در آن روز خدای خود را چه جواب خواهی گفت؟
"سخنان علی از نهج البلاغه". به کوشش جواد فاضل

این دومین خطابه از حضرت علی است که در مجموعه "سخنان جاویدان" آوردم. می گویند اسلام دین تمام اعصار و قرون های پس از خود است. پس سخن پیشوایان آن نیز باید در تمام زمان ها مورد قبول و دارای کاربرد باشد.
ای کاش اینگونه مپنداریم که روی سخن علی(ع) تنها با عثمان 1400سال پیش است. عثمان های زمان باید از سخن علی پند و از هشدارش انذار گیرند...
Artmis
Artmis
کاربر ویژه
کاربر ویژه

امتیازها : 150
تشکرها : 2

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة