انجمن اسلامی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Rahesabz
سخنان جاویدان 2 I_vote_rcapسخنان جاویدان 2 I_voting_barسخنان جاویدان 2 I_vote_lcap 
Admin
سخنان جاویدان 2 I_vote_rcapسخنان جاویدان 2 I_voting_barسخنان جاویدان 2 I_vote_lcap 
Artmis
Koorosh- Sabzandish
2 Khordad
Masume
Mohajer
Azad
Sahelamvaj
ulduz21

المواضيع الأخيرة
» برادر کوچک پدرم و برادر بزرگ همسالان‌ام
سخنان جاویدان 2 Emptyالأحد مارس 06, 2011 9:44 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» خاطرات پروانه فروهر از روز درگذشت دکتر مصدق در ۱۴ اسفند ۱۳۴۵
سخنان جاویدان 2 Emptyالسبت مارس 05, 2011 4:12 pm من طرف 2 Khordad

»  پيشتازان انديشه دموكراسي(1)
سخنان جاویدان 2 Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:09 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» !هرگز نخواب دکتر
سخنان جاویدان 2 Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:03 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» ...در این کشور همە خواب می بینند
سخنان جاویدان 2 Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 12:35 pm من طرف Mohajer

» از پلکان حرام که نمی‌شود به بام سعادت حلال رسید
سخنان جاویدان 2 Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 6:31 am من طرف Sahelamvaj

» متن کامل شعر "مرغ سحر ناله سر مکن"_همای مستان
سخنان جاویدان 2 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:54 pm من طرف Artmis

» تو و خداوند
سخنان جاویدان 2 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:12 pm من طرف Artmis

» دکتر عبدالعلی گویا
سخنان جاویدان 2 Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 11:08 am من طرف 2 Khordad

» آه ای یاران بفریادم رسید
سخنان جاویدان 2 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 9:30 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» چرا جلال طالباني حكم اعدام «صدام» را امضا نكرد؟
سخنان جاویدان 2 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 6:21 pm من طرف Rahesabz

» درس بابا از آقای پور عباس
سخنان جاویدان 2 Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 12:49 pm من طرف Sahelamvaj

» ... قصه محلّل و
سخنان جاویدان 2 Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:32 pm من طرف Sahelamvaj

» ...روزهای محرم
سخنان جاویدان 2 Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:24 pm من طرف 2 Khordad

» دنیا به‌خاطر رفتاری که با وزیر خود می‌کنیم، به ما می‌خندد
سخنان جاویدان 2 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 4:51 pm من طرف Admin

» نیمه انسان و نیمه گرگ
سخنان جاویدان 2 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 8:07 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» جنگ اراده ها را ما برده ایم و خواهیم برد
سخنان جاویدان 2 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 7:45 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» تعریف فقر از دکتر علی شریعتی
سخنان جاویدان 2 Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 5:32 am من طرف Sahelamvaj

» چه کسی باور می‌کند اینان دوستداران انقلاب هستند؟
سخنان جاویدان 2 Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 4:47 pm من طرف 2 Khordad

» ای خدای کعبه - دکتر علی شریعتی
سخنان جاویدان 2 Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 12:41 pm من طرف Artmis

به اشتراک بگذارید

ورود

كلمه رمز خود را فراموش كرده ايد؟

سخنان جاویدان 2

3 مشترك

سخنان جاویدان 2 Empty سخنان جاویدان 2

پست  Artmis الخميس سبتمبر 09, 2010 6:45 am

شاه را بر ملت امتیازی نیست.
(قسمت دوم)

پس از اینکه علی(ع)سخنان خویش را در مورد حقوق شاه و رعیت بر یکدیگدر بیان نمود(سخنان ابتدایی حضرت علی در این خطبه را در پست "سخنان جاویدان 1" آورده ام), یکی از سرداران ارشد که در قلب سپاه فرماندهی داشت, با فریادی که از حرارت و خروش آن صمیمیت و حقیقت به خوبی آشکار بود سپاسگزاری ملت اسلام را چنانکه از سودای دل حکایت کند, بعرض علی(ع) رساند. سپس امیرالمومنین در حالی که تبسمی تعجب آمیز بر لبانش نقش بسته بود, بیانات خود را اینچنین تکمیل کرد:
کسی که به بزرگی و عظمت خدلوند معترف است جهان را با همه جلال و شکوه بسیار کوچک و ناچیز می بیند.
به عقیده من پست ترین صفات در پادشاه آن است که از شیرین زبانی و عبارت آرایی پیروان خود مشعوف و خرسند گردد و گفتار مشتی متملق در خاطر او اثر افکنده به روح غرور و کبرش پروبال بخشد!
من با اینکه سپاسگزاری شما را پذیرفتم میخواستم بگویم تربیت روزگار پیشین شما را بر آن داشت که در مقابل پیشوای خود دفتر مدح و ثنا باز کنید. اما من بحمدالله دوست نمی دارم که کردار مرا هر قدر هم خوب باشد بر زبان آورند و در تمجیدش مبالغه کنند. زیرا انجام وظیفه تکلیف طبیعی انسان است و بر این عمل عادی پیرایه ی ستایش پسندیده نیست.چه,ممکن است گفتار شما اندک اندک مرا از حدود حق و عدالت منحرف و رفتارم را در اصلاح امور عوض کند. هرچه شما مبالغه کنید من بهتر میدانم که هنوز بیساری از وظایفم را در امامت ایفا ننموده ام. بنابراین با من مثل استبداد طلبان صحبت مکنید و آنقدر در رکابم روی بر مذلت بر زمین مکشید. بلکه اگر در کارهایم اشتباهی بازجستید بیدرنگ آن را به من بازگویید. من اگر ار شنیدن نصیحت راجع به عدالت بیزار باشم, حتما از عمل به آن بیزارتر خواهم بود و این بهترین آزمایشی است که روحیه و افکار پادشاهان را به خوبی آشکار می سازد.
هرگز فراموش نکنید که من و شما و همه ی کائنات بندگان ضعیف خداوندیم, و تنها کسی که سزاوار ستایش و تقدیس است پروردگار توانا و مهربان می باشد.
"سخنان علی از نهج البلاغه" به کوشش: جواد فاضل

این اولین خطبه از حضرت علی بود که در مجموعه "سخنان جاویدان" آوردم. در این سخنرانی خلوص در بندگی, صداقت در گفتار و مسئولیت پذیری حضرت, هویدا بود. علی(ع) به خوبی به ما فهماند که زمامداری مردم چیزی جز مسئولیتی سنگین بر دوش شاهان نمی گذارد و تمام مدح و ستایش های اطرافیان جز مشتی تملق برای نیل به اهداف شخصی نیست.
ای کاش کسانی که بی هیچ پروایی خود را با مولا علی مقایسه می کنند ذره ای از عدل و تقوای او بهره برده بودند.
ای کاش مال و جان و ناموس و عقاید مردمان را برای "مقام" دنیا _که نزد علی(ع) به پشیزی نمی ارزید_ فدا نمی کردند.
ای کاش آنقدر مقام پرست نبودند که دست خود را برای طلب بوسه ای از لبان رنج کشیده ی ملت دراز کنند.

ای کاش خود را با علی مقایسه نمی کردند...
Artmis
Artmis
کاربر ویژه
کاربر ویژه

امتیازها : 150
تشکرها : 2

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

سخنان جاویدان 2 Empty رد: سخنان جاویدان 2

پست  Admin الخميس سبتمبر 09, 2010 7:43 am

علي سوز و گدازي جاودانه است
علي راز و نيازي عاشقانه است
دل دريايي اش درياي خون بود
زخون باغ و بهارش لاله گون بود
علي را وصف در باور نيايد
زبان هرگز ز وصفش برنيايد
نواي عشق از ناي علي بود
اذان ِ سرخ ، آواي ِ علـي بــود
علي را قدر ، پيغمبر شناسد
كه هركس خويش را بهتر شناسد
علي را وصف در باور نيايد
زبان هرگز ز وصفش برنيايد
Admin
Admin
مدیر سایت
مدیر سایت

امتیازها : 374
تشکرها : 7

سخنان جاویدان 2 Empty رد: سخنان جاویدان 2

پست  Koorosh- Sabzandish الخميس سبتمبر 09, 2010 12:21 pm

ما ملتي كه افتخار بزرگ انتصاب به علي (ع) و مكتب علي (ع) را داريم و اين بزرگترين افتخار تاريخي است كه مي‌تواند بدان بنازد و بالاخره بزرگترين سرمايه، اميدي است كه مي‌تواند به وسيله آن نجات پيدا كرده، ‌به آگاهي، بيداري، حركت و رهايي برسد، اما در عين حال مي‌بينيم كه با داشتن علي (ع) و با داشتن «عشق به علي» هم نرسيده‌ايم!

در صورتي كه «شيعه علي (ع) بودن» از «چون علي (ع) عمل كردن» شروع مي‌شود و اين مرحله‌اي است پس از شناخت و پس از عشق.

بنابراين ما يك ملت «دوستدار علي (ع) » ‌هستيم، اما نه «شيعه علي (ع) »‌! چراكه شيعه علي (ع) همچنان كه گفتم علي (ع) ‌وار بودن، علي (ع) ‌وار انديشيدن، علي (ع) ‌وار احساس كردن در برابر جامعه، ‌علي (ع) وار مسؤوليت احساس كردن و انجام دادن و در برابر خدا و خلق، ‌علي (ع) ‌وار زيستن، علي (ع) ‌وار پرستيدن و علي (ع) ‌وار خدمت كردن است
Koorosh- Sabzandish
Koorosh- Sabzandish
کاربر ویژه
کاربر ویژه

امتیازها : 147
تشکرها : 3

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة