انجمن اسلامی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Rahesabz
دکتر عبدالعلی گویا I_vote_rcapدکتر عبدالعلی گویا I_voting_barدکتر عبدالعلی گویا I_vote_lcap 
Admin
دکتر عبدالعلی گویا I_vote_rcapدکتر عبدالعلی گویا I_voting_barدکتر عبدالعلی گویا I_vote_lcap 
Artmis
Koorosh- Sabzandish
2 Khordad
Masume
Mohajer
Azad
Sahelamvaj
ulduz21

المواضيع الأخيرة
» برادر کوچک پدرم و برادر بزرگ همسالان‌ام
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالأحد مارس 06, 2011 9:44 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» خاطرات پروانه فروهر از روز درگذشت دکتر مصدق در ۱۴ اسفند ۱۳۴۵
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالسبت مارس 05, 2011 4:12 pm من طرف 2 Khordad

»  پيشتازان انديشه دموكراسي(1)
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:09 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» !هرگز نخواب دکتر
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:03 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» ...در این کشور همە خواب می بینند
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 12:35 pm من طرف Mohajer

» از پلکان حرام که نمی‌شود به بام سعادت حلال رسید
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 6:31 am من طرف Sahelamvaj

» متن کامل شعر "مرغ سحر ناله سر مکن"_همای مستان
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:54 pm من طرف Artmis

» تو و خداوند
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:12 pm من طرف Artmis

» دکتر عبدالعلی گویا
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 11:08 am من طرف 2 Khordad

» آه ای یاران بفریادم رسید
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 9:30 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» چرا جلال طالباني حكم اعدام «صدام» را امضا نكرد؟
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 6:21 pm من طرف Rahesabz

» درس بابا از آقای پور عباس
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 12:49 pm من طرف Sahelamvaj

» ... قصه محلّل و
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:32 pm من طرف Sahelamvaj

» ...روزهای محرم
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:24 pm من طرف 2 Khordad

» دنیا به‌خاطر رفتاری که با وزیر خود می‌کنیم، به ما می‌خندد
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 4:51 pm من طرف Admin

» نیمه انسان و نیمه گرگ
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 8:07 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» جنگ اراده ها را ما برده ایم و خواهیم برد
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 7:45 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» تعریف فقر از دکتر علی شریعتی
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 5:32 am من طرف Sahelamvaj

» چه کسی باور می‌کند اینان دوستداران انقلاب هستند؟
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 4:47 pm من طرف 2 Khordad

» ای خدای کعبه - دکتر علی شریعتی
دکتر عبدالعلی گویا Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 12:41 pm من طرف Artmis

به اشتراک بگذارید

ورود

كلمه رمز خود را فراموش كرده ايد؟

دکتر عبدالعلی گویا

دکتر عبدالعلی گویا Empty دکتر عبدالعلی گویا

پست  2 Khordad السبت ديسمبر 18, 2010 11:08 am

دکتر عبدالعلی گویا 173414_1img12

دکتر عبدالعلي گويا در سال 1300 شمسي در شهرستان قم پا به عرصه وجود نهاد. در همان سال هاي اول عمر، همراه خانواده به شهر کرمانشاه عزيمت کرده و در آن جا رحل اقامت افکند در اين شهر بود که تحصيلات ابتدايي و متوسطه خود را به پايان رسانيد و در سال 1317 پس از اخذ گواهي دوره دوم متوسطه (ديپلم) در رشته رياضي، براي ادامه تحصيل راهي تهران شد و به تحصيلات دوره عالي در رشته فيزيک و شيمي در دانشکده علوم دانشگاه تهران پرداخت.

در سال 1320 موفق به اخذ ليسانس در رشته فيزيک و شيمي شد و سپس براي تدريس به همدان رفت. پس از سه سال تدريس در آن جا، مجددا به تهران بازگشته و ضمن تدريس در دبيرستان هاي تهران و چند دانشکده و مدرسه عالي، در سال 1326 ليسانس حقوق در رشته قضايي را نيز کسب کرد.
در يکي از سال هاي بين 1326 1330 بود که عده اي از طلاب حوزه هاي علميه قم جهت تحصيل علوم جديد به تهران آمدند و نظر به اين که ايشان در کنار تحصيلات عالي فيزيک، با قواعد و متون عربي، تاريخ اسلام، کتب و احاديث شيعه آشنا و مانوس بود، تقدير چنان شد که براي تدريس به اين طلاب انتخاب شده و اداره اين کلاس را نيز - که در محل ثابتي نبود - به عهده داشته باشد.
در سال هاي 1332- 1339 در کلاس هاي فوق ديپلم ويژه اي که در اختيار و مديريت دکتر سحابي بود و در محل دانشسراي مقدماتي سابق واقع در ابتداي دروازه دولت تشکيل مي شد به تدريس تاريخ اديان ملل و نحل مشغول شد و در همين دوران بود که با تاريخ اديان آسماني نظير يهود و نصارا و فرق مختلف اسلام و ... آشنايي کامل پيدا کرد.
ضمن همين سال ها موفق به اخذ فوق ليسانس در رشته فيزيک شد و به دنبال آن در سال 1339 براي ادامه تحصيل عازم فرانسه شد و پس از اخذ درجه دکترا در رشته فيزيک اتمي در سال 1342 به تهران بازگشت.
پس از بازگشت به تهران، در دانشگاه مشهد در شهر مشهد به تدريس رشته فيزيک در دانشکده هاي علوم و علوم پزشکي و تدريس هيات و فيزيک در دانشکده الهيات مشغول شد.
روش او در دانشکده الهيات به گونه اي بوده که همواره سخن را از هيات و فيزيک به بحث هاي مذهبي سوق مي داده است آن گونه که کاملا تازگي داشته و دانشجويان آن زمان دانشکده الهيات هر چند سال هاي زيادي از آن زمان گذشته است حتما خاطرات خوش آن دوران را به ياد دارند.
در سال 1350 از طرف دانشگاه مشهد براي تاسيس دانشکده علوم و چند دانشکده ديگر ماموريت يافت که به کرمانشاه وطن اصلي خود عزيمت کند و در واقع مي بايست ايشان را موسس دانشگاه رازي در کرمانشاه دانست.
پس از چهار سال که از تاسيس چند دانشکده و دو دبيرستان وابسته به آن گذشت، مجددا به مشهد بازگشته و کمتر از يک سال نگذشته بود که به مديريت دوره شبانه دانشگاه فردوسي مشهد منصوب شد، سپس در بهمن ماه 1356 بازنشسته شد.
در سال 1357 پس از پيروزي انقلاب اسلامي ايران از طرف مقام توليت آستان قدس رضوي نظر به سابقه طولاني مذهبي که در تهران و مشهد و کرمانشاه داشت به مديريت کتابخانه و موزه ملي «ملک» در تهران برگزيده شد و در اين سمت مشغول به کار شد.
نزديک به پانزده سال در همين سمت باقي ماند تا اين که در آذرماه سال 1373 بنا به درخواست خود که نشانه عدم توانايي جسمي بود از اين شغل نيز کناره گيري کرد.
يکي از دوره هاي پر اهميت زندگي دکتر گويا، همين اقامت پانزده ساله در کتابخانه و موزه ملي ملک بود که باعث شد در ادامه مطالعات فشرده و عميق سال هاي گذشته عمر، بار ديگر کتب بسياري را در زمينه احاديث و اخبار اهل بيت (ع) و مکتب شيعه مورد مطالعه قرار دهد و برخلاف ميل باطني خود کتب فلسفي چندي را نيز از نظر بگذراند، اين امر خود از جهات بسياري مکمل مطالعات گذشته و زمينه اي براي تاليفات آينده ايشان شد تا اين که در آخرين دهه عمر خود تقريبا از سال 1360 به بعد به دلايل و انگيزه هاي چندي به خود اجازه داد که قلم به دست گرفته و نتيجه و ثمره چهل سال مطالعه و غور و تفکر در مکتب شيعه را در قالب کتاب هايي به جامعه شيعه تقديم کند.

دکتر عبدالعلی گویا I5
از راست:دکتر گویا,شیخ رجبعلی خیاط,دکتر ثباتی

خوشبختانه از اين رهگذر و در مدتي نزديک به 10-12 سال يک دوره کتاب تحت عنوان دوره معارف و عرفان معصومين (ع) تهيه و تدوين شد و در کنار آن، کتاب هاي جنبي ديگري نيز به رشته تحرير درآمد که همه درباره فضايل و مناقب و شناخت هرچه بيشتر انوارقدس الهي بوده و بر مساله تولي و تبري پايه گذاري شده است.
دکتر عبدالعلي گويا، در ايام تدريس در دانشگاه مشهد همچنين موفق به تاليف شش مجلد کتاب درباره فيزيک عالي در شاخه الکتريسيته و الکتروني شده است که سه مجلد آن در شمار انتشارات چاپخانه دانشگاه مشهد آمده و دو مجلد ديگر آن با کوشش و سرمايه شخصي، اما به همان نحو در چاپخانه دانشگاه مشهد به چاپ رسيده است مجلد آخر ششم هم به دلايلي در همان زمان به چاپ نرسيد.
دوره کامل الکتريسيته جلد اول: الکتريسته ساکن و مغناطيس، دوره کامل الکتريسيته جلد دوم: الکتريسيته جاري و متناوب، دوره کامل الکتريسيته جلد سوم: لامپ ها - حالت جامد - راديو الکترونيک، دوره کامل حل المسائل الکتريسيته و اتميستيک، جلد اول: الکترو استاتيک - فيزيک جديد - فيزيک اتمي و دوره کامل حل المسائل الکتريسيته و الکترونيک، جلد دوم: الکتريسيته جاري و متناوب عنوان کتبي است که ايشان در اين زمينه تاليف کرده اند. سرانجام در ظهر روز يک شنبه، نهم مهرماه 1374 چشم از اين جهان فرو بست و به سراي باقي شتافت
2 Khordad
2 Khordad
کاربر ویژه
کاربر ویژه

امتیازها : 101
تشکرها : 0

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

بازگشت به بالاي صفحه

- مواضيع مماثلة