انجمن اسلامی
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
Rahesabz
چه خبر از نجف؟/قسمت اول I_vote_rcapچه خبر از نجف؟/قسمت اول I_voting_barچه خبر از نجف؟/قسمت اول I_vote_lcap 
Admin
چه خبر از نجف؟/قسمت اول I_vote_rcapچه خبر از نجف؟/قسمت اول I_voting_barچه خبر از نجف؟/قسمت اول I_vote_lcap 
Artmis
Koorosh- Sabzandish
2 Khordad
Masume
Mohajer
Azad
Sahelamvaj
ulduz21

المواضيع الأخيرة
» برادر کوچک پدرم و برادر بزرگ همسالان‌ام
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالأحد مارس 06, 2011 9:44 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» خاطرات پروانه فروهر از روز درگذشت دکتر مصدق در ۱۴ اسفند ۱۳۴۵
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالسبت مارس 05, 2011 4:12 pm من طرف 2 Khordad

»  پيشتازان انديشه دموكراسي(1)
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:09 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» !هرگز نخواب دکتر
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالجمعة ديسمبر 31, 2010 5:03 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» ...در این کشور همە خواب می بینند
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 12:35 pm من طرف Mohajer

» از پلکان حرام که نمی‌شود به بام سعادت حلال رسید
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالثلاثاء ديسمبر 28, 2010 6:31 am من طرف Sahelamvaj

» متن کامل شعر "مرغ سحر ناله سر مکن"_همای مستان
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:54 pm من طرف Artmis

» تو و خداوند
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 6:12 pm من طرف Artmis

» دکتر عبدالعلی گویا
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالسبت ديسمبر 18, 2010 11:08 am من طرف 2 Khordad

» آه ای یاران بفریادم رسید
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 9:30 pm من طرف Koorosh- Sabzandish

» چرا جلال طالباني حكم اعدام «صدام» را امضا نكرد؟
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 6:21 pm من طرف Rahesabz

» درس بابا از آقای پور عباس
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالجمعة ديسمبر 17, 2010 12:49 pm من طرف Sahelamvaj

» ... قصه محلّل و
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:32 pm من طرف Sahelamvaj

» ...روزهای محرم
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالخميس ديسمبر 16, 2010 7:24 pm من طرف 2 Khordad

» دنیا به‌خاطر رفتاری که با وزیر خود می‌کنیم، به ما می‌خندد
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 4:51 pm من طرف Admin

» نیمه انسان و نیمه گرگ
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 8:07 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» جنگ اراده ها را ما برده ایم و خواهیم برد
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 7:45 am من طرف Koorosh- Sabzandish

» تعریف فقر از دکتر علی شریعتی
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالثلاثاء ديسمبر 14, 2010 5:32 am من طرف Sahelamvaj

» چه کسی باور می‌کند اینان دوستداران انقلاب هستند؟
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 4:47 pm من طرف 2 Khordad

» ای خدای کعبه - دکتر علی شریعتی
چه خبر از نجف؟/قسمت اول Emptyالإثنين ديسمبر 13, 2010 12:41 pm من طرف Artmis

به اشتراک بگذارید

ورود

كلمه رمز خود را فراموش كرده ايد؟

چه خبر از نجف؟/قسمت اول

چه خبر از نجف؟/قسمت اول Empty چه خبر از نجف؟/قسمت اول

پست  Admin الأحد سبتمبر 05, 2010 3:26 pm

چه خبر از نجف؟
فرید مدرسی

«... اين ده كوره چطور مشهور آفاق گشته و تمام مجتهدين افتخار دارند كه ما به نجف رفته‌ايم و هروقت سخن از نجف مي‌رود، آنان به يك شيريني گزارشات خود را نقل مي‌كنند و از خوشمزگي سخن‌هايشان سير هم نمي‌شوند؛ حتي خوش و خوشحال چنان نقل مي‌كنند كه گويا نقل مي‌خورند و صورت‌شان برافروخته مي‌شود و افتخار مي‌كنند كه اثاثيه شان را صاحبخانه ميان كوچه ريخته و وجه الاجاره را مطالبه داشته...»

آقانجفي قوچاني، سياحت شرق، ص232

گويا در سال 449 هجري قمري كه شيخ طوسي شبانه از بغداد به نجف رفت، نمي‌دانست روزهايي خواهد آمد كه اقامتگاه 12 ساله اش، يگانه پايگاه تشيع خواهد شد؛ روزگاري كه شيخ انصاري همچون امپراتوري به سراسر گيتي نماينده اعزام مي‌كند، ميرزاي شيرازي بلاد عجم را با يك فتوا سازمان مي‌دهد و برابر شاه كهن سال ايران مي‌ايستد و آخوند خراساني بر كرسي رهبري مشروطه خواهان ايراني و ترك مي‌نشيند. آن روزها هم گذشت و همه فكر مي‌كردند، شاهان و رئيس جمهورهاي مادام العمر عراق، روح نجف را مي‌گيرند و سكوت‌هاي مقطعی مراجعي همچون آيات عظام حكيم و خوئي، نشان از پايان عمر نجف است. اما اين تاريخچه و همان بزرگان فرزنداني متولد كردند كه دوباره نجف را جوان كرد. با سقوط ديكتاتور ضدشيعي عراق، خون زير پوست نجف جريان گرفت و اكسير جواني به آن خورانده شد. آناني كه به اين كشور و آن كشور رفته بودند، رخت و لباس خود را در بغل گرفتند و در مدارس نجف بيتوته كردند. مدارس علميه آب و جارو شد و طلاب جوان گرد استاد نشستند و زعامت برعهده استاد بزرگ گذاشته شد. آيت‌الله سيدعلي سيستاني بر دوشكچه اتاقش نشست و به پشتي كوچكش تكيه زد. او اگرچه رياست مطلقه بر نجف دارد، اما فقط ‌هادي حوزه است و به حوزويان پند و اندرز مي‌دهد و آنان را در سبيل سنت‌هاي مرسوم گذشتگان قرار مي‌دهد. در كنارش هم ساير بزرگان (آيات عظام شيخ محمداسحاق فياض، سيدمحمدسعيد حكيم، شيخ بشير نجفي و...) نشسته‌اند و او را همراهي مي‌كنند. اينها نشان از آن دارد كه هنوز نجف، «نجف» است.

اكنون حوزه علميه نجف به سرعت در حال رشد است و هر روز آمار و اطلاعات مربوط به آن تغيير مي‌كند. از سوي ديگر هيچ نهاد و منبعي منسجم و جامع اين اطلاعات را ارائه نمي‌كند، يا لااقل به اطلاع عموم نمي‌رساند. اما تمامي ديدگان به اين حوزه دوخته شده است تا بداند ساختار آن چه تغييراتي خواهد كرد؛ چراكه وضعيت آموزشي آن، پيامدهايي سياسي-اجتماعي به جاي مي‌گذارد. از اين رو، تنها ماخذ جمع آوري اطلاعات روش ميداني است؛ چراكه روش اسنادي و كتابخانه‌اي به روز نيست و روش پيمايشي نيز با توجه به وضعيت امنيتي شهر و هراس طلاب و علماي آن از سئوال كننده غريبه، بسيار سخت به نظر مي‌رسد. براي كسب اطلاعات درباره وضعيت كنوني حوزه علميه نجف به سراغ چندين طلبه و استاد كه مرا مي‌شناختند، رفتم و پرسيدم درباره آنچه مي‌خواستم، بدانم. اگرچه آنان مرا مي‌شناختند، اما همچنان تامل و تعلل آنان در پاسخگويي را به خوبي حس كردم. برخي علنا استنكاف مي‌كردند و برخي ديگر گوشه‌اي از پرسش‌هاي مرا پاسخ مي‌گفتند. به هر حال، در چنين اوضاعي آنچه گفتند را شنيدم و اطلاعات را با يكديگر تطبيق دادم. در نهايت گزارشي (بدون اشاره به نام طلاب و اساتيد) ارائه شد كه ممكن است خالي از اشكال نباشد. همچنين شايد اين گزارش در نگاه نجفي‌ها كم ارزش آيد؛ اما گويي قمي‌ها با كنجكاوي به آن مي‌نگرند تا بدانند نيمه ديگر آنان چگونه است؟!
پایان قسمت اول

اين مطلب آخرين بار توسط Admin در الإثنين أكتوبر 18, 2010 3:11 pm ، و در مجموع 2 بار ويرايش شده است.
Admin
Admin
مدیر سایت
مدیر سایت

امتیازها : 374
تشکرها : 7

بازگشت به بالاي صفحه اذهب الى الأسفل

چه خبر از نجف؟/قسمت اول Empty رد: چه خبر از نجف؟/قسمت اول

پست  Admin الإثنين أكتوبر 18, 2010 3:04 pm

Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
Like a Star @ heaven Like a Star @ heaven
Like a Star @ heaven